Logo
klachten

**please scroll down for English**

Barbara Oomens - de Ligt (GZ-psycholoog, EMDR-therapeut en cognitief gedragstherapeut)

Enkele jaren na mijn studie psychologie rondde ik de postdoctorale studie tot gezondheidszorg (GZ) psycholoog af en de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Vanaf 2015 begon ik mij te scholen in EMDR therapie en sindsdien maak ik hier regelmatig gebruik van in mijn behandelingen. Ik blijf betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen en scholingen op het gebied van EMDR en gebruik deze therapievorm voor trauma's en ingrijpende gebeurtenissen, maar ook bij een negatief zelfbeeld, angsten en fobieën. Daarnaast pas ik veel de acceptance and comittment therapy (ACT) toe waarbij je vooral leert om meer los te laten en om te gaan met je eigen gevoelens, gedachten en lichamelijke sensaties. Ik werk tevens lichaamsgericht. Dat betekent dat ik de vaak veelzeggende signalen van het lichaam meeneem in de behandeling. Sinds 2007 hou ik me bezig met Mindfulness, (zelf)compassie en oplossingsgerichte therapie en dit verweef ik waar nodig in de behandeling. In België volgde ik een opleiding voedingspsychologie; het effect van voeding de darmen/ darmflora op het energiepeil, gedachten, gevoelens en gedrag. Ik kan hierover kennis delen, dit is echter geen medische behandeling en biedt geen vervanging voor individueel medisch advies of advies van een diëtist. Ik werkte geruime tijd in de ambulante ouderenzorg waar ik mensen met cognitieve problemen en hun naasten behandelde. Ik werk in de Generalistische Basis (GB-GGZ) en biedt kortdurende, klachtgerichte behandelingen. Sessies kunnen tevens online plaatsvinden.

Aan de start van de behandeling kijken we naar de klachten en samenhang tussen de klachten en naar wat je hoopt te bereiken met de therapie. Naast wat je wilt veranderen, kijk ik ook naar wat je wilt behouden, je veerkracht en de momenten waarop het beter gaat. Mijn manier van werken is open en eerlijk en ik neem cliënten graag mee in het begrijpen van wat er aan de hand is. Ik geloof sterk in gedeelde menselijkheid en het bieden van een veilige plek met aandacht voor de persoon achter de klachten.

Voor geheel 2024 heb ik een contract afgesloten met:

 • Menzis & Anderzorg
 • ASR & Ditzo
 • Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland
 • DSW & Stad Holland
 • Zorg en Zekerheid
 • Voor de overige verzekeraars geldt dat met een restitutie polis doorgaans 100% van de kosten vergoed wordt, ook als een therapeut geen contract heeft met uw verzekeraar. Met een restitutiepolis bent u namelijk vrij in de keuze van uw therapeut of arts. Helaas bieden veel verzekeraars geen zuivere restitutiepolis meer aan vanaf 2024. Let u daarom goed op de voorwaarden. Met een natura polis wordt gemiddeld 50 tot 80% van de behandeling vergoed.

  Contactgegevens

  Telefoonnummer:+316 13159054

  Werkdagen: ma, di en vr

  Informatie

  Praktijknaam: Barbara de Ligt, GZ-psycholoog

  KVK-nummer: 59875569

  BIG-registratienummer GZ psycholoog: 39915466225

  Lidmaatschappen: LVVP, VEN (Vereniging EMDR Nederland)

  Documenten:

  Op 25 mei 2018 is de nieuwe wet op de privacy (AVG) ingegaan. Dit privacystatement legt uit hoe mijn praktijk, genaamd Barbara de Ligt, GZ-psycholoog met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

  Daarnaast moet vanaf 1 januari 2017 elke Ggz-praktijk over een kwaliteitsstatuut beschikken, waarin o.a. de werkwijze beschreven staat en u na kunt gaan of de praktijk aan wettelijke eisen voldoet.
  In English:

  Barbara Oomens - de Ligt

  In my treatments I use different types of therapy. I mostly use the trauma treatment EMDR and acceptance and commitment therapy. I also use cognitive behavioural therapy, solution focused therapy or Mindfulness when requested. After my (two year) postmasters education Health care psychologist, I continued to specialize in cognitive behavioural therapy and ACT (acceptance and commitment therapy). I also look at the sensations of the body. I treat people with different types of anxiety, depression and trauma related issues.

  My way of working is open, honest and aimed at working together to accomplish your goals. Therefore I will first gather information on what the problems are that you come across and when they occur. But also which moments you feel better, how these moments take place and what your ultimate result would be. I believe in new possibility's, resilience and common humanity.

  For 2024 I have a contract with:

 • Menzis & Anderzorg
 • ASR & Ditzo
 • Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO en De Friesland
 • DSW & Stad Holland
 • Zorg en Zekerheid
 • Waiting list for treatment

  Other information

  Company name: Barbara de Ligt, GZ-psycholoog (health care psychologist)

  KVK-number: 59875569

  BIG-registration number GZ psychologist: 39915466225

  Memberships: LVVP, VEN (Vereniging EMDR Nederland)