Logo
klachten

Yvonne Spaans (Psychotherapeut voor volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar, EMDR-therapeut)

In mijn behandelingen bied ik vanuit een inzicht-gevend, psychodynamisch kader individuele psychotherapie aan volwassenen en jongeren vanaf 18 jaar. Dit is een vorm van therapie waarbij onbewuste gedachten en gevoelens zichtbaar worden en inzicht wordt verkregen in de psychische klachten en de huidige problemen. Tevens kun je bij mij terecht voor individuele schematherapie en EMDR traumabehandeling.

Na mijn studie psychologie aan de Universiteit van Amsterdam woonde ik enige tijd in de Verenigde Staten. Terug in Nederland pakte ik, na een periode bij een uitgeverij gewerkt te hebben, de liefde voor het vak weer op en behaalde mijn Master Kinder- en Jeugd psychologie bij de VU in Amsterdam. Enthousiast en gedreven door het vak volgde ik daarna de vierjarige postacademische opleiding tot psychotherapeut/specialist bij het RINO in Amsterdam, grotendeels gericht op de behandeling van volwassenen.

Ik heb veel ervaring met de behandeling van vroegkinderlijke trauma (emotionele verwaarlozing of mishandeling), hetgeen zich vaak uit in diverse conflicten met belangrijke anderen (in privé- of werksfeer). Gevolg hiervan zijn vaak klachten als angst- of depressieve gevoelens en lichamelijke klachten. Mijn behandelingen zijn gericht op het versterken van autonomie, waarbij wordt toegewerkt naar het psychische vermogen tot zelfsturing, ofwel het vermogen om weer te kunnen varen op het eigen innerlijke kompas. Een goede verbondenheid met het (goed ontwikkelde) zelf, maar ook een goede verbondenheid met anderen is van groot belang voor ons welbevinden. Klachten verminderen hierdoor en patronen worden hiermee doorbroken. Ik zie tevens veel jongvolwassenen en cliënten die te maken hebben (gehad) met bijvoorbeeld een partner of belangrijke ander met persoonlijkheidsproblematiek.

Behandelen zie ik als tijdelijk samen oplopen met een cliënt, waarbij ik vooral goed luister en verhelderende vragen stel. Als psychotherapeut en als mens houd ik van betrokken, oprecht en direct samenwerken. Ik heb geduld, humor en vooral veel plezier in mijn werk. Ik geloof in de kracht en veerkracht van ieder mens. Ik werk volgens de laatste richtlijnen van de GGZ en ben in het bezit van een up to date kwaliteitsstatuut.

Contactgegevens

Telefoonnummer:+316 42551641

Werkdagen: ma, di, do en vr

Informatie

Praktijknaam: Spaans Psychotherapie

KVK-nummer: 34324914

BIG-registratienummer Psychotherapeut: 49921028816

Lidmaatschappen: NVP, LVvP, vereniging voor EMDR, Sensorimotor Pscychotherapy van P. Ogden (level 1)

Privacy statement en kwaliteitsstatuutangstklachten